Tesfaye bekræfter: Vi forpligter os til at videreføre taxameterløftet

TAKST1: Socialdemokratiet lover at videreføre taxameterløftet, lyder det fra Mattias Tesfaye (S). Dermed er der rødt flertal for at beholde det finansielle løft af de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser.

"Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, skal de ikke tage hensyn til beskæringer i taxameterløftet i næste års budgetter. Det skal fremgå af finansloven, hvis vi får mulighed for at danne regering," siger Tesfaye til Altinget. 
"Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, skal de ikke tage hensyn til beskæringer i taxameterløftet i næste års budgetter. Det skal fremgå af finansloven, hvis vi får mulighed for at danne regering," siger Tesfaye til Altinget. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Nu siger vi med åbne øjne, at vi forpligter os til, at det løft fortsætter. Det vil vi gerne bruge nogle penge på.

Mattias Tesfaye
Folketingskandidat for Socialdemokratiet

”Vi vil prioritere at videreføre taxameterløftet.”

Sådan siger S-kandidat Mattias Tesfaye til Altinget.

Udmeldingen kommer, efter at Tesfaye i en debat på TV 2 blev bedt om at forholde sig til, hvorvidt Socialdemokratiet agtede at videreføre det finansielle løft, der har været på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser siden 2009.

Dokumentation

Taxameterløftet har været på 5.000 kroner per studenterårsværk, men bortfalder ifølge Finanslov 2019 i 2020. Dermed står seks ud af otte universiteter til at miste en væsentlig del af uddannelsesfinansieringen til de nævnte fag.

Samlet står universiteterne til at skulle undvære godt 280 millioner kroner i 2020, hvis ikke takstforhøjelsen fortsætter.

Kilde: Danske Universiteter


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00