Vejle-borgmester i kamp om universiteternes gunst: Vi havde ikke råd til fine fornemmelser

Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, erkender at have forhandlet parallelt med ITU og SDU om udflytning af uddannelser. Men han fastholder, at forløbet har været gennemsigtigt for alle parter.

I Vejle har man ifølge kommunens borgmester længe drømt om at blive en universitetsby. Og sidste efterår skulle chancen udnyttes, da to universiteter nu pludselig bejlede til byen.
I Vejle har man ifølge kommunens borgmester længe drømt om at blive en universitetsby. Og sidste efterår skulle chancen udnyttes, da to universiteter nu pludselig bejlede til byen.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeChris Lehmann

Der er ikke nogen, som er blevet forholdt oplysninger i Vejle Kommunes arbejde med at sikre universitetsuddannelser til byen.

I hvert fald ikke ifølge kommunens borgmester, Jens Ejner Christensen (V), som sidste efterår selv var tæt involveret i en dialog med både IT-Universitet og Syddansk Universitet om etablering af it- og ingeniøruddannelser i Vejle Kommune.

Helt frem til midt i december troede ITU ellers, at Vejle Kommune fortsat satsede på, at universitetet skulle etablere it-uddannelser i den såkaldte Dandy Business Park.

0:000:00