Danmark, Norge og Holland samarbejder om F-35

SAMARBEJDE: Det danske, norske og hollandske flyvevåben, der alle skal have F-35-kampfly, har indgået et samarbejde om træning og uddannelse.

Generalmajor Tonje Skinnarland (chef for Norges Luftforsvar), generalmajor Anders Rex (chef for Flyverstaben) og generalløjtnant Dennis Luyt (chef for det hollandske Flyvevåben).
Generalmajor Tonje Skinnarland (chef for Norges Luftforsvar), generalmajor Anders Rex (chef for Flyverstaben) og generalløjtnant Dennis Luyt (chef for det hollandske Flyvevåben).Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste
Andreas Krog

I starten af maj var cheferne for en lang række europæiske flyvevåbner samlet i København til den såkaldte European Air Chief Conference. Her kunne chefen for det danske flyvevåben, generalmajor Anders Rex, sammen med sine kolleger fra Holland og Norge skrive under på en aftale om samarbejde omkring træning og uddannelse af de piloter og teknikere, som i fremtiden skal arbejde med de tre landes kommende F-35-kampfly.

”Det er vigtigt for F-35 i Danmark, at vi kan samarbejde med andre lande om uddannelsen. Nu har vi en aftale, som ikke kun retter sig mod F-35-uddannelse, men også kan bruges til samarbejde om uddannelse set over et bredere felt. Det er en vigtig brik i F-35-implementeringen, der er faldet på plads,” siger generalmajor Anders Rex.

Aftalen omfatter:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00