Om  
Jakob Ellemann-Jensen
Troels Lund Poulsen
Stephanie Lose

Ellemann går på orlov: "Det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt"

Venstres formand, forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen, går på orlov efter en periode med megen travlhed. Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose tager over i mellemtiden, skriver han på Facebook.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Jakob Ellemann-Jensen (V) trækker stikket i en periode. 

Det skriver han på Facebook.

"Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til."

Som Jakob selv skriver, kan man ikke både være far, forsvarsminister og partiformand, hvis helbredet ikke er i orden

Mette Frederiksen
Statsminister

Venstre-formanden, der i december blev vicestatsminister og forsvarsminister i den nye SVM-regering, fik i sidste uge et ildebefindende. Her blev han undersøgt på hospitalet, men besluttede i første omgang at vende tilbage til arbejdet med det samme.

"Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det. Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden.

"Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar," skriver han.

Troels Lund Poulsen skal afløse

Troels Lund Poulsen skal være fungerende forsvarsminister, mens Ellemann er på orlov. Og næstformand Stephanie Lose skal stå i spidsen for Venstres organisation. 

"Jeg er meget tryg ved, at Troels og Stephanie tager hånd om de opgaver sammen med andre gode kræfter. Og jeg er taknemmelig over, at de kan løfte dem, mens jeg genopbygger kampkraften."

Det er en berørt Troels Lund Poulsen, der overtager pligterne i regeringen for sin formand. Det skriver han på Facebook.

"Jeg kender Jakob som et meget pligtopfyldende menneske, og jeg ved, hvor meget han ønsker at gå på arbejde og løse opgaverne. Men helbredet skal være i orden, og derfor er det godt, at han nu tager en pause, så han kan komme sig helt."

Vigtige forhandlinger står for døren

Statsminister Mette Frederiksen skriver – også på Facebook – at hun "selvsagt" bakker op om beslutningen om at tage orlov. 

"For, som Jakob selv skriver, kan man ikke både være far, forsvarsminister og partiformand, hvis helbredet ikke er i orden," skriver statsministeren. 

Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, vurderer, at sygemeldingen kommer på et ubelejligt tidspunkt for Ellemann, fordi forhandlingerne om et tiårigt forsvarsforlig står lige for døren. 

“Det var en opgave, som Ellemann helt afgjort så frem til at stå i spidsen for. Men Troels Lund Poulsen er en dreven forhandler, og det er stadig muligt, at Jakob Ellemann-Jensen kan komme tilbage i tide til at forhandle forliget i mål,” siger Andreas Krog.

Læs også

Læs hele Jakob Ellemann-Jensens opslag på Facebook herunder

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

0:000:00