Flere tidligere forsvarsministre og ordførere forlader Folketinget

Valget er kun lige blevet udskrevet, men allerede nu ved vi, at vi med sikkerhed skal sige farvel til en række af de nuværende folketingsmedlemmer. Her i blandt flere tidligere forsvarsministre og forsvarsordførere. Nogle har allerede forladt Christiansborg i løbet af denne valgperiode, mens andre har valgt ikke at genopstille. Se dem alle her.

Foto: Liselotte Sabroe, Thomas Lekfeldt, Mads Claus Rasmussen, Asger Ladefoged, Philip Davali/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Hele 39 politikere, der blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2019, vil ikke være at finde på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg, der bliver afholdt den 1. november.

De to tidligere forsvarsministre Nick Hækkerup (S) og Claus Hjort Frederiksen (V) er ikke på stemmesedlen. Førstnævnte stoppede som folketingsmedlem tidligere på året, da han hellere ville være direktør for Bryggeriforeningen. Og Claus Hjort Frederiksen har valgt ikke at genopstille.

Det samme gælder for Enhedslistens tidligere forsvars- og udenrigsordfører Eva Flyvholm, Socialdemokratiets tidligere forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen og løsgængerne Marie Krarup og Kristian Thulesen Dahl, der begge har været forsvarsordfører i Dansk Folkeparti - som de nu begge har forladt.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00