Goddag til tidligere forsvarsminister og farvel til Afghanistan-veteran

Efter valget tirsdag vender en tidligere forsvarsminister tilbage til Christiansborg, mens Borgens eneste Afghanistan-veteran røg ud af Folketinget.

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (t.v.) er tirsdag blevet valgt til Folketinget. Det samme er den nuværende forsvarsminister Morten Bødskov (t.h.).
Tidligere forsvarsminister Søren Gade (t.v.) er tirsdag blevet valgt til Folketinget. Det samme er den nuværende forsvarsminister Morten Bødskov (t.h.).Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Resultatet af folketingsvalget tirsdag betyder farvel til en lang række medlemmer og goddag til mange nye ansigter på Christiansborg. På forsvarsområdet er der dog genvalg til en lang række af de kendte ansigter.

I Socialdemokratiet tog forsvarsminister Morten Bødskov det andet socialdemokratiske mandat i Københavns Omegns Storkreds, mens partiets nuværende forsvarsordfører Mogens Jensen tog tredjepladsen i Vestjyllands Storkreds. Førstepladsen blandt socialdemokraterne i kredsen gik til partiets udenrigsordfører Anette Lind.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00