Her er de 33 emner, som skal analyseres inden forhandlingerne om delforlig

Regeringen og partierne bag forsvarsforliget har lagt sig fast på 33 emner, som skal gennemanalyseres i forbindelse med forhandlingerne om de fire delforlig, der skal konkretisere forsvarsforliget fra juni. Analysearbejdet forventes at koste omkring 70 millioner kroner.

SVM-regeringen og syv oppositionspartier indgik i juni det ti-årige forsvarsforlig, som skal konkretiseres i fire delforlig.
SVM-regeringen og syv oppositionspartier indgik i juni det ti-årige forsvarsforlig, som skal konkretiseres i fire delforlig.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

33 analyser om alt fra kampfly over præcisionsmissiler og fremtidens kampplads til reservestyrken og samfundssikkerhed. Det er hvad omkring en håndfuld konsulenthuse i de kommende måneder skal udarbejde for Forsvarsministeriet.

Analyserne skal danne grundlag for de politiske forhandlinger om de fire delforlig, der skal konkretisere forsvarsforliget fra juni i år. Regeringen og forligspartierne vil nemlig gerne have eksterne øjne på Forsvarets anbefalinger forud for forhandlingerne.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00