Joe Bidens mission i Europa er at genskabe tilliden over Atlanten

Der er lagt op til den store genforening, når USA’s leder mandag og tirsdag er i Bruxelles til topmøder i NATO og EU. Præsident Biden ønsker at samle Vestens demokratier i fælles front mod Kina og Rusland – men Amerikas troværdighed har fået dybe sår af årene med Trump i Det Hvide Hus.

Højt humør ved stranden: Lederne fra Frankrig og USA, Emmanuel Macron og Joe Biden, forsikrede hinanden om styrket samarbejde, da de mødtes i Cornwall lørdag.
Højt humør ved stranden: Lederne fra Frankrig og USA, Emmanuel Macron og Joe Biden, forsikrede hinanden om styrket samarbejde, da de mødtes i Cornwall lørdag.Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Ingen kunne være i tvivl om den tilstræbte symbolik, da præsidenterne fra USA og Frankrig her i weekenden satte sig i to solbeskinnede kurvestole, mens udsigten til Det Keltiske Hav glitrede om kap med deres store smil.

”Vi er på samme bølgelængde,” sagde Joe Biden til Emmanuel Macron efter det seneste par dages G7-topmøde i Cornwall på Storbritanniens sydvestlige kyst. Franskmanden svarede:

”Det er fremragende at have en amerikansk præsident, der er en del af klubben, og som er meget villig til at samarbejde.”

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00