Kampflykøb passerer vigtig milepæl

FORLØB: I dag tages første spadestik til de bygninger, der skal huse Danmarks nye kampfly. Dermed runder kampflykøbet en vigtig milepæl i den årelange proces, der langtfra er slut.

I dag klokken 11.30 tager forsvarsminister Trine Bramsen (S) og forsvarschef Bjørn Bisserup første spadestik til det byggeri på Flyvestation Skrydstrup, som skal huse Danmarks nye F-35-kampfly. Det sker, efter at Folketinget torsdag i sidste uge vedtog den anlægslov, der tillader byggeriet og fastsætter rammerne for kompensation til flyvestationens naboer for den ekstra støj, de skal lægge ører til, når F-35 afløser de aldrende F-16-fly.

Med spadestikket runder indkøbet af nye kampfly til flyvevåbnet en vigtig milepæl i en proces, der indtil nu har taget mere end 15 år – og kommer til at stå på i mindst syv år endnu.

Fly på hylderne
I august 2005 udsender Forsvaret sin første informationsanmodning (Request for Information) til flyproducenterne Dassault, Eurofighter, Lockheed Martin og Saab. Her bliver producenterne bedt om at fortælle, hvilke fly de har ”på hylderne”, som kan tænkes at opfylde de danske behov og ønsker. Forud for det er gået flere års sondering af terrænet.

Login