Troels Lund: Regeringen vil kun donere kampfly til Ukraine sammen med andre lande

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen fortæller, at Danmark kun vil donere F16-fly til Ukraine, hvis andre lande gør det samme. Det siger han i Venstres tale på Folkemødet i Allinge.

Troels Lund Poulsen sender en hilsen til Jakob Ellemann-Jensen på Folkemødet. "Vi glæder os til at se dig, Jakob."
Troels Lund Poulsen sender en hilsen til Jakob Ellemann-Jensen på Folkemødet. "Vi glæder os til at se dig, Jakob."Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) åbner for at donere kampfly til Ukraine. Men kun i koalition med andre lande.

Det siger han i en tale på Folkemødet i Allinge.

"Vi kan heller ikke beslutte det alene, fordi det kræver amerikansk tilladelse, da F16 er et amerikansk fly," siger Troels Lund Poulsen.

Regeringen har i længere tid overvejet en mulig donation af F16-kampfly til Ukraine, men har endnu ikke truffet en beslutning.

"Men jeg vil samtidig sige, at jeg ikke kan forestille, at vi ikke bakker op," siger den fungerende forsvarsminister.

En hilsen til Ellemann

Venstre åbner talen med en sang af de to venstremænd Bertel Haarder og Søren Pind, der får store klapsalver efter en engageret version af ”I Danmark er jeg født”.

Troels Lund Poulsens tale er Venstres hovedtale på Folkemødet, og der kom også en hilsen til formand Jakob Ellemann-Jensen.

”Kære Jakob, i Venstre er vi et hold, og selvom det har været en fornøjelse at lede vores parti sammen med Stephanie Lose i dit fravær, så glæder vi os til at være fuldtallige igen, så vi sammen kan fortsætte arbejdet med at gøre Danmark endnu bedre. Vi glæder os til at se dig, Jakob,” siger han.

Til slut synger Bertel Haarder og Søren Pind en ny politisk version af Far til fire-klassikeren ”Bornholm, Bornholm, Bornholm”.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024