USA-tur skal give flere en del af kampfly-kagen

BESØG: Tre ministerier og Dansk Industri står bag et besøg hos producenten af Danmarks nye kampfly. Det skal åbne døren for, at flere virksomheder får gavn af kampflyindkøbet.

Danske virksomheder, der ikke beskæftiger sig direkte med produktion af dele og teknologi til fly- og våbenindustrien, får nu mulighed for at få del i det underleverandørarbejde, som Danmarks indkøb af nye F-35-kampfly gerne skulle kaste af sig til danske virksomheder.

Hvis virksomhederne kan finde penge til det, så får de nemlig mulighed for at komme med til USA 11.-13. september og besøge verdens største våbenproducent, Lockheed Martin, der bygger F-35-flyene. Her kan de høre om mulighederne for at levere det, der på engelsk kaldes ”non-air vehicle maintenance, repair, overhaul and upgrade” til den danske flåde af F-35-fly. På dansk kan det oversættes til vedligehold, reparation og opgradering af ikke-flyrelaterede komponenter. Altså alt det udstyr, som skal bruges ved siden af flyene. Generatorer, trapper, simulatorer, stilladser, vogne og meget andet.

Lockheed Martin er blandt andet interesseret i at komme i kontakt med virksomheder, der har kompetencer indenfor hydraulik, elektriske systemer, dieselmotorer, køling, maling og korrosionsbekæmpelse samt softwareopdatering, kalibering og reparation af flysimulatorer.

Login