Frank Jensen træder tilbage og advarer mod MeToo-jagt: Vi skal passe på, vi ikke stiller folk for en folkedomstol

KRÆNKELSER: Overborgmester i København Frank Jensen (S) trækker sig med øjeblikkelig virkning, siger han på et pressemøde. "Min person må ikke stå i vejen for partiet," siger han efter en række krænkelsessager. 

Frank Jensen forlader dansk politik.

Det fortæller den københavnske overborgmester på et pressemøde mandag.

"Alle mine politiske projekter kan jeg ikke rigtig komme i gang med at arbejde med, sådan som mediepresset er for sager, der knytter sig til anden bølge af MeToo-kampagnen, der ruller over landet lige nu," siger Frank Jensen efter sager om krænkelser af en række kvinder.

Han trækker sig derfor fra overborgmesterposten og Københavns Borgerepræsentation med omgående virkning. Gruppeformand for Socialdemokratiet i København, Lars Weiss, bliver fungerende overborgmester.

"Min person må ikke stå i vejen," siger Frank Jensen, som også trækker sig som næstformand for Socialdemokratiet.

Han understreger, at han "bakker op om MeToo-bevægelsen", men advarer imod en "jagt", hvor man dømmer folk på forhånd.

”Vi skal passe på, vi ikke indretter os efter en måde, hvor vi stiller folk for en folkedomstol, uden man kender de konkrete anklager,” siger Frank Jensen.

Én artikel førte til Jensens afgang
En artikel i Jyllands-Posten den 16. oktober, var starten på et par hektiske døgn for Frank Jensen. Her stod partifællen Maria Gudme frem og fortalte om, at overborgmesteren befamlede hende tilbage i 2012. Ligeledes delte en anonym kvinde en oplevelse med overborgmesteren fra 2017.

Søndag havde han derfor indkaldt til et krisemøde i Socialdemokratiet i København, hvor han efterfølgende på et pressemøde kunne fortælle, at han havde opbakning fra sine partifæller til at fortsætte på posten. Men samtidig kunne han ikke afvise, at der ville komme flere sager frem.

Men 14 timer efter krisemødet måtte Frank Jensen alligevel sande, at han ikke kan være overborgmester. Dermed siger han også farvel til en mere end 30 år land politisk karriere, hvoraf 11 år har været som overborgmester i Københavns Kommune. Han har derudover tidligere været justitsminister og forsøgt at blive formand for Socialdemokratiet. Et opgør, som han tabte til Helle Thorning-Schmidt.

Han sender på dagens pressemøde en kærlig hilsen til det parti, der har været fundament for hans politiske karriere.

”Jeg er glad for de 30 år, jeg har været i politik, jeg har elsket mit parti Socialdemokratiet. Jeg har altid været der for sagens skyld og for partiets skyld, og nu må jeg ikke stå i vejen for partiet,” siger Frank Jensen på dagens pressemøde.

Fremtiden er usikker
Selvom Frank Jensens exit fra politik ikke er mange timer gammel, giver han allerede nu udtryk for, hvad han gerne vil bruge sin fremtid på. Hvis det står til hovedpersonen selv, bliver hans nye virke inden for den grønne omstilling.

”Jeg skal ud at finde mig et arbejde, men hvis I spørger mig til mine interesser, så ligger de i retning af, at vi skal have gang i den grønne omstilling, vi skal nå målene regeringen har sat om, at vi skal reducere CO2 allerede i 2030 med 70 procent, og det er en gigastor opgave.”

Men den 59-årige ekspolitiker lægger ikke skjul på, at han vil bruge god tid på at finde sig et nyt job, og han vil i mellemtiden bruge tid med familien.

Se pressemødet i videoen ovenfor.

,

Forrige artikel Lars Weiss bliver fungerende overborgmester i København Lars Weiss bliver fungerende overborgmester i København Næste artikel Magtkampe, skandaler og årtiers politisk indflydelse: Frank Jensen siger farvel Magtkampe, skandaler og årtiers politisk indflydelse: Frank Jensen siger farvel