Debat

LO Hovedstaden: Vigtigere ting er på spil end politikeres behov for genvalg

DEBAT: København har behov for politikere, der har det lange lys på og som kan skabe holdbare løsninger. Pragmatisme giver resultater, når det gælder Københavns udvikling, skriver Per Olsen.

Udvikling, der holder, kræver samarbejde, og samarbejde bliver som bekendt besværliggjort, når politikere stiller ultimative krav, som ikke har opbakning, skriver Per Olsen.
Udvikling, der holder, kræver samarbejde, og samarbejde bliver som bekendt besværliggjort, når politikere stiller ultimative krav, som ikke har opbakning, skriver Per Olsen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Per Olsen
Formand, LO Hovedstaden

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) slår i sin kronik om København i Altinget Hovedstaden 20. oktober hovedet på sømmet, når hun efterlyser, at politikere formår at tænke 20, 30 og 40 år ud i fremtiden, når det gælder udviklingen af vores hovedstad.

Hos LO Hovedstaden er vi enige i den betragtning. Det er helt nødvendigt at tænke længere end bare til næste valg, når det drejer sig om at udvikle København.

Og det helt nødvendigt, at vores politikere evner og ønsker at lave det hårde politiske og pragmatiske arbejde, som en god udvikling for København kræver. 

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Når Mia Nyegaard i disse dage udfordres internt hos de radikale i hovedstaden, er det i min optik et udtryk for en slags konkurrence om, hvem der her og nu byder højest ind eksempelvis på det grønne område.

Politik skal naturligvis have kant, men hvis man kravler højt op i træet, så bliver kanten ikke en kant, men en barriere for løsninger. Udvikling, der holder, kræver samarbejde, og samarbejde bliver som bekendt besværliggjort, når politikere stiller ultimative krav, som ikke har opbakning.

Der er vigtigere ting på spil for København, end enkelte politikeres egne behov for at markerer særstandpunkter i forsøget på at blive genvalgt.

Per Olsen
Formand, LO Hovedstaden

Den grønne by skal skabes sammen
Hos LO Hovedstaden deler vi til fulde ambitionerne om at skabe en grøn by med sundt drikkevand, ren luft, klimavenlige transportmuligheder og rekreative grønne områder. Det er fuldstændig centralt for os.

Det er blandt andet vores medlemsgrupper, som bor her, og det er vores medlemsgrupper, som skal udføre arbejdet med den grønne omstilling.

Læs også

Det er ikke bare godt for livskvalitet og klimaet. Det skaber også arbejdspladser. Byudvikling skal så afgjort gå hånd i hånd med klimafokus og bæredygtighed. 

Der er vigtigere ting på spil for København end enkelte politikeres egne behov for at markere særstandpunkter i forsøget på at blive genvalgt.

Der er brug for politisk håndværk med samarbejde og langsigtede løsninger, der kommer Københavns indbyggere og arbejdspladser til gode.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mia Nyegaard

Kultur- og fritidsborgmester (R), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni.), MA i afrikastudier (Københavns Uni.)

Per Georg Olsen

Fhv. formand, FH Hovedstaden
Elektriker

0:000:00