Overborgmester: Københavnsk Tour-start er større end EM på dansk jord

Torsdag præsenteres den endelige rute for Tour De France 2022, hvor København er startby. En begivenhed, der koster hovedstads-kommunen næsten 30 millioner kroner. Overborgmester Lars Weiss (S) håber, at den københavnske Tour-start kan skabe en folkefest, der tiltrækker massiv opmærksomhed og omsætning til København.

Lars Weiss, københavnsk overborgmester og bestyrelsesformand for selskabet bag den danske tourstart, Grand Depart Copenhagen. Til højre socialdemokratisk overborgmesterkandidat, Sophie Hæstorp Andersen. Posten som bestyrelsesformand for Tour-selskabet bestrides af den siddende overborgmester i Københavns Kommune. 
Lars Weiss, københavnsk overborgmester og bestyrelsesformand for selskabet bag den danske tourstart, Grand Depart Copenhagen. Til højre socialdemokratisk overborgmesterkandidat, Sophie Hæstorp Andersen. Posten som bestyrelsesformand for Tour-selskabet bestrides af den siddende overborgmester i Københavns Kommune. Foto: Philip Davali / Scanpix
Søren Dahl

Når Tour De France til næste år gæster Danmark og København, er der tale om en begivenhed, som passer "nærmest poetisk" godt til den danske hovedstad. 

Sådan lyder meldingen fra Københavns overborgmester Lars Weiss (S) forud for den endelige præsentation af Tour-ruten, der afsløres torsdag i den franske hovedstad, Paris. 

Ruten for de danske etaper er dog allerede kendt.

0:000:00