Om  
Joy Mogensen

Joy Mogensen (S) er indstillet til folketingskandidat i Slagelse

Kirke- og kulturminister Joy Mogensen, der fra 2011 til 2019 var borgmester i Roskilde, er indstillet til folketingskandidat for Socialdemokratiet i Slagelsekredsen.

Jesper Ravnborg

Kirke- og kulturminister Joy Mogensen er indstillet til folketingskandidat for Socialdemokratiet i Slagelsekredsen.

Det skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse. 

Joy Mogensen ser frem til at repræsentere Sjælland og Slagelse.

"Jeg har kæret mig om Sjælland hele mit liv. Det er et område af Danmark, der har brug for Socialdemokratiet til at sikre uddannelser, investeringer, arbejdspladser og fritidsliv," siger ministeren i pressemeddelelsen.

Kulturminister Joy Mogensen var hidtil den eneste minister, der ikke var kandidat til folketingsvalget, men idet Tom Block har trukket sig for at stille op til formandsvalget i soldaternes fagforening, HKKF, opstod der en åbning, som Joy Mogensen nu indtager. Dette mulige opstilling-skifte har vi også skrevet om på Altinget i en større mandagprognose sidste måned

Joy Mogensen var fra 2011 til 2019 borgmester i Roskilde, men blev som en af to politikere hentet ind ude fra, da ministerholdet skulle sættes efter folketingsvalget sidste år. Som kandidat i Sjællands Storkreds vil hun også kunne hente stemmer i Roskilde.

På baggrund af sit indtog i national dansk politik sagde den nuværende kirke- og kulturminister også farvel til kommunalpolitik. 

Slagelsekredsens tre partiforeningsbestyrelser har sagt god for Joy Mogensens kandidatur. Den endelige vedtagelse finder sted på kredsens repræsentantskabsmøde 17. august.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00