Anmeldelse af 
Ruth Gøjsen

5 A'er: Klimabog giver en grundig indføring i vigtigheden af lokalt demokrati

Vi har behov for forbedrede processer for lokale klimatiltag. Derfor falder Agger og Tortzens bog 'Klima, demokrati og samskabelse' på et tørt sted, da den argumenterer for øget borgerinddragelse, skriver Ruth Gøjsen.

Agger og Tortzen peger på, at mange af de konflikter, der opstår rundt om de grønne tiltag, sker, når borgere ikke inddrages i tide, godt nok eller ærligt nok, skriver Ruth Gøjsen.
Agger og Tortzen peger på, at mange af de konflikter, der opstår rundt om de grønne tiltag, sker, når borgere ikke inddrages i tide, godt nok eller ærligt nok, skriver Ruth Gøjsen.Foto: Pressefoto
Ruth Gøjsen
Klima, demokrati og samskabelse – Kommunen som katalysator for klimaengagement
Anne Tortzen og Annika Agger
241 sider, Akademisk Forlag

Vi lever midt i en klima-krise-tid, og vi ved, at det kræver handling og hastighed. På trods af det, og måske på grund af det, så er der massive udfordringer rundt om mange af de lokale klimatiltag, vi ser.

Lige fra diskussioner om haver, der er vilde med vilje, hvor vindmøller og solceller skal placeres, og hvordan der kystsikres.

Mange af disse tiltag møder lokal modstand – selvom vi kender tiltagenes nødvendighed. Derfor har vi et grundlæggende behov for bedre processer rundt om lokale klimatiltag.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00