7500 flere skal måske i nyttejob: Regeringen overvejer at omfatte ukrainske flygtninge

Regeringen overvejer at sende ukrainske flygtninge på kontanthjælp i nyttejob, hvor de for eksempel skal samle skrald eller klippe buske. 

Ukrainske flygtninge på kontanthjælp bliver måske også omfattet af regeringens nyttejob. På billedet ses nogle af flygtningene i København sammen med udlændingeminister Kaare Dybvad Bek og beskæftigelsesborgmester Jens-Kristian Lütken. 
Ukrainske flygtninge på kontanthjælp bliver måske også omfattet af regeringens nyttejob. På billedet ses nogle af flygtningene i København sammen med udlændingeminister Kaare Dybvad Bek og beskæftigelsesborgmester Jens-Kristian Lütken. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Kommunerne kan forberede sig på, at de fra januar skal sende flere udlændinge på kontanthjælp ud i såkaldt nyttejob end de 12.000, som regeringen hidtil har oplyst. 

Regeringen overvejer nemlig at udvide reglen til også at gælde ukrainske flygtninge på kontanthjælp, når særloven udløber til marts. Dem er der i øjeblikket 7500 af. 

"Såfremt særloven forlænges, skal der tages stilling til, hvorvidt fordrevne fra Ukraine vil skulle omfattes af arbejdspligten. Regeringen har endnu ikke taget stilling til dette," oplyser Beskæftigelsesministeriet i et kortfattet svar. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024