Advokater kalder fagforeningers kritik af deres undersøgelse af Helsingør-borgmester for ”tendentiøs” og ”misforstået”

Advokathuset Bech-Bruun er blevet skarpt kritiseret for en advokatundersøgelse, der frikendte Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) for kritik i forbindelse med sygemelding af tre medarbejdere. I ny redegørelse afviser Bech-Bruun kritikken.

En advokatundersøgelse friholdte i november Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær for retlig kritik. Efter et ombrust sagsforløb får hun nu kritik fra byrådet for sin 'kommunikation' på rådhuset om sagen.
En advokatundersøgelse friholdte i november Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær for retlig kritik. Efter et ombrust sagsforløb får hun nu kritik fra byrådet for sin 'kommunikation' på rådhuset om sagen.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er ikke grundlag for at miskreditere den advokatundersøgelse, som sisdste måned friholdt Helsingør Kommunes borgmester, Benedikte Kiær (K), for at have begået retlige brud i forbindelse med en whistleblowersag.

Det er i hvert fald vurderingen fra advokathuset Bech-Bruun, som stod for den pågældende undersøgelse, og som nu svarer tilbage på kritik fra Djøf og HK.

De to faglige organisationer kritiserede i november Bech-Bruuns undersøgelse for at indeholde ”åbenlyse fejlslutninger” i deres vurderingen af sagen, som har ført til, at de tre medarbejdere i Helsingør Kommunes whistleblowerenhed alle har sygemeldt sig.

0:000:00