Altinget lancerer nyt erhvervsmedie

OM OS: Nyt nichemedie skal følge udviklingen i dansk erhvervspolitik tæt og kaste lys over de politiske beslutninger fra Christiansborg og EU, som påvirker virksomhedernes rammevilkår.

Erhverv er mere end børsen, business og finans. Erhverv er politik.

Sådan lyder tanken bag Altingets nye nichemedie, Altinget Erhverv, som går i luften 20. januar 2021.

”Der findes en række stærke erhvervsmedier i Danmark, men ikke et der fokuserer benhårdt på erhvervspolitikken og dermed hele den politiske proces fra udspil til høringsfase og forlig. Vi kommer ikke til at give læseren seneste nyt om aktiekurser eller kvartalsregnskaber. I stedet holder vi erhvervslivet ajour på den politik, der påvirker deres rammevilkår,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Redaktør for det nye medie bliver Christoffer Lund-Hansen, der tidligere har skrevet for Børsen og senest har været erhvervsredaktør på Computerworld.

Samlingssted for politisk debat om erhvervslivet
Ud over Altingets klassiske, troværdige journalistik giver Altinget Erhverv også plads til levende debat, overblik gennem kalender- og navnestof samt nem adgang til de sager og spørgsmål, der optager Folketingets Erhvervsudvalg, Skatteudvalg, Finansudvalg og Europaudvalg.

”Målet er at blive det naturlige samlingssted for politisk debat om erhvervslivet og på den måde at blive erhvervslivets nemmeste kanal for direkte adgang til politikerne. Det er sådan, vi ser vores andre nichemedier, der er uundværlige for interessenter og beslutningstagere på de områder, Altinget dækker hver dag,” siger Jakob Nielsen.

Skriv dig op til et uforpligtende gratis prøveabonnement til Altinget Erhverv

Erhvervslivet er presset
Der bliver også nok at tage fat på for det nye erhvervsmedie, som udsender sit første nyhedsbrev i en tid, hvor erhvervslivet er presset.

Forude venter endnu seje måneder med stramme coronarestriktioner, der tvinger flere virksomheder til at holde lukket og finde nye måder at drive virksomhed på.

”2021 kan blive endnu et vildt år for erhvervslivet. Året er begyndt med en hård nedlukning af samfundet. Og mange virksomheder er fortsat afhængige af hjælpepakker. Derudover kan nævnes Brexit, og arbejdet med grøn omstilling, hvor erhvervslivet på mange måder løber foran de politiske beslutninger”, siger Jakob Nielsen.

Nichen er Altingets kerne
Med Altinget Erhverv kommer Altinget i Danmark op på 25 nichemedier, som dækker forskellige politikområder.

”Jeg er stolt over, at vi nu også på erhvervsområdet kan tilbyde nichejournalistik af høj kvalitet. Det er Altingets kerne og i tråd med vores strategi. Senest gik vi ind på markedet for lokaljournalistik, da vi åbnede Altinget Hovedstaden i oktober. Med vores nye fokus på erhvervsstoffet, dækker vi bredt det, der har betydning i samfundet, og vi gør det i dybden,” siger adm. direktør Christoph Nørgaard.

Siden starten i 2000 har Altinget udviklet og forfinet nichejournalistikken og råder over Danmarks største redaktion af politiske fagjournalister. Dertil kommer blandt andet et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

Lanceres i januar
Altinget Erhverv går i luften med sit første nyhedsbrev onsdag 20. januar 2021.

Åbningen finder sted i Altingets gård i Ny Kongensgade og livestreames på Altinget.dk og Altingets facebookside. Blandt deltagerne er administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen samt den nytiltrådte direktør for DI Digital Rikke Zeeberg.

Skriv dig op til et uforpligtende gratis prøveabonnement til Altinget Erhverv  

Forrige artikel Stephanie Lose stiller op som næstformand i Venstre Stephanie Lose stiller op som næstformand i Venstre Næste artikel Alternativet-borgmester genopstiller ikke Alternativet-borgmester genopstiller ikke