Ammitzbøll-Bille får alligevel ministervikar

BARSELSVIKAR: Først lød det, at der ikke ville blive udpeget en vikar for økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), mens han er på barsel de kommende måneder. Men nu bliver Ole Birk Olesen afløser.

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Cecilie Gormsen

Det vakte opsigt, da det onsdag morgen kom frem, at der ikke var udpeget en afløser på posten som økonomi- og indenrigsminister, mens Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er på barsel de kommende måneder.

Blandt andet var der kritiske røster fra rød blok, der satte spørgsmålstegn ved, at Danmark ville stå uden en fungerende økonomi- og indenrigsminister i flere måneder, ligesom professor i statsret Jens Elo Rytter til Ekstra Bladet fortalte, at det er usædvanligt, da der normalt findes en formel afløser i perioder, hvor ministre er på orlov.

Men onsdag aften oplyser Statsministeriet, at transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) de kommende måneder også skal varetage økonomi- og indenrigsområdet.

"Statsministeren vil derfor i morgen indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i denne periode tillige fungerer som økonomi- og indenrigsminister," skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) blev far 20. maj, og tidligere onsdag meddelte oplyste Økonomi- og Indenrigsministeriet til Ekstra Bladet, at der foretages en konkret vurdering, om der er behov for en stedfortræder, når en minister holder orlov.

"I dette tilfælde har det været vurderingen, at det ikke er nødvendigt med en egentlig stedfortræder, da der er tale om en relativt begrænset periode, der også omfatter sommerferieperioden, ligesom ministeren fortsat vil varetage opgaver i et vist omfang," lød det fra ministeriet i onsdagens Ekstra Bladet. 

Men nu kommer der så alligevel en ministervikar, og Ole Birk Olesen har da også allerede vikarieret for Simon Emil Ammitzbøll-Bille ved et samråd i mandags. 

Her skulle Simon Emil Ammitzbøll-Bille have svaret på spørgsmål om en ny parkeringsordning, hvor regeringen vil forringe kommunernes mulighed for at bruge parkeringslicenser og -afgifter som en indtjeningsmulighed. Her mødte transportminister Ole Birk Olesen i stedet op.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

0:000:00