Ammitzbøll-Bille om udligningsflop: Nu må vi se, om skaderne kan begrænses

INTERVIEW: Regeringen har en del af ansvaret for de forliste udligningsforhandlinger, men hovedansvaret skal findes andre steder, siger økonomi- og indenrigsministeren. Han undersøger nu muligheder for at begrænse enkelte kommuners tab.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) vil nu se på, hvordan kommuners store tab som følge af kollapsen i udligningsforhandlinger kan begrænses.
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) vil nu se på, hvordan kommuners store tab som følge af kollapsen i udligningsforhandlinger kan begrænses.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Ritzau
Kim Rosenkilde

Valgtænkning og partitaktik spændte ben for en politiske aftale om en omlægning af den kommunale udligningsordning.

Det var konklusionen fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), da han for nyligt måtte opgive at få samlet flertal for at dreje på knapperne i kommunernes indre økonomiske kredsløb.

På papiret skulle der have været tale om en finjustering, men forventeligt blev det et hundeslagsmål mellem land og by, øst og vest og både på tværs af og internt i de politiske partier på Christiansborg.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00