Anna Mee Allerslev forlader københavnsk politik: Det er min egen beslutning

/ritzau/Philip Davali

Foto: /ritzau/Philip Davali

FARVEL: Uanset hvad der sker ved kommunalvalget 21. november, siger Københavns beskæftigelses- og integrationborgmester Anna Mee Allerslev farvel til Borgerrepræsentationen.

”For mig i dag er det et farvel og tak, uanset hvad resultatet bliver den 21. november.”

Sådan siger Anna Mee Allerslev, efter hun onsdag har meddelt, at hun stopper som både beskæftigelses- og integrationsborgmester, som leder af den radikale gruppe på Københavns Rådhus, som radikal spidskandidat til kommunalvalget og som medlem af Borgerrepræsentationen.

Sagen er nemlig, at det er for sent at fjerne Anna Mee Allerslev fra stemmesedlerne til kommunalvalget om under fire uger, og derfor vil hun være opstillet.

”Jeg kommer til at stå på stemmesedlen den 21. november, da det er for sent rent teknisk at lave om på. Men for at der ikke er tvivl, er det i dag, at jeg siger farvel og tak for denne gang til politik i København,” siger Anna Mee Allerslev på et pressemøde i forbindelse med sit farvel.

Ville gerne skrive historien om
Anna Mee Allerslev har besluttet at trække sig efter en stribe dårlige sager om blandt andet lån af Rådhussalen til en bryllupsreception og om indblanding i en personlig vens byggesag.

”Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive historien om. Men det kan jeg ikke. Jeg har i hele mit politiske liv – uanset hvad indtrykket har været de seneste uger – bestræbt mig på at være være en person og politiker, som lytter til kritik, tager den til efterretning, bliver klogere og handler,” siger Anna Mee Allerslev og fortsætter:

”Det har jeg prøvet at gøre i det her tilfælde. Det var ikke nok – det har jeg indset i dag – og derfor er den naturlige handling for mig at sige, at så stopper jeg.”

Se hele Anna Mee Allerslevs pressemøde her.

Hun forklarer sin afsked med, at hun vil give plads til, at valgkampen igen kan komme til at handle om politik – og ikke om hendes person.

”Jeg har indset, at jeg i den nuværende situation ikke kan komme til at gøre det, jeg brænder allermest for i hele verden, nemlig at snakke radikal politik med København og københavnerne,” siger Anna Mee Allerslev og tilføjer:

”Uanset hvad der er sagt og skrevet, har politik for mig altid handlet om, hvordan jeg bedst kan bidrage til udviklingen af København.”

Tommy Petersen overtager poster
Så sent som tirsdag afviste Anna Mee Allerslev, at hun ville trække sig, men hun fortæller, at hun besluttede sig i løbet af natten. Og hun afviser samtidig, at hun har fået en henstilling fra partitoppen:

”Det er min egen beslutning. Jeg fortalte Morten Østergaard det i morges, og han respekterer min beslutning,” siger den afgående borgmester og spidskandidat.

Posten som leder af den radikale gruppe på Københavns Rådhus og som beskæftigelses- og integrationsborgmester overtages af den nuværende radikale gruppeformand, Tommy Petersen.

”Jeg kender Tommy som en yderst kompetent og meget dygtig kollega, som brænder for at gøre København bedre. Tommy Petersen er valgt som leder for den radikale gruppe, og nu kommer der så til at være noget medlemsdemokrati om, hvem der bliver spidskandidat,” siger Anne Mee Allerslev.

Mens Tommy Petersen altså overtager Anna Mee Allerslevs poster i København, vil hun ikke svare på, om det er et definitivt farvel til politik.

”Det har jeg ikke tænkt over endnu. Jeg har været fokuseret på i dag, at jeg stopper i dag og har bedt overborgmesteren om at indkalde til et ekstraordinært møde inden for fire dage,” siger Allerslev.

Forrige artikel Regeringen vil indføre genoptræningsgaranti Regeringen vil indføre genoptræningsgaranti Næste artikel KL kritiserer nye regler for kystsikring KL kritiserer nye regler for kystsikring
Jobcentre skal betale Arnes pension

Jobcentre skal betale Arnes pension

SPAREKURS: Jobindsatsen skal trimmes for 1,1 milliard for at finansiere aftalen om tidlig pension. Det sker kun to år efter omfattende regelforenkling, som også medførte en milliardbesparelse. Fagforbund er stærkt bekymret.