Om  
Søren Søndergaard Kjær
Lars Keld Hansen
Erik Flyvholm

Bedrageridømt eks-kommunaldirektør lander samme job i Lemvig

Søren Søndergaard Kjær bliver kommunaldirektør i Lemvig Kommune. Han blev forrige år idømt 40 dages betinget fængsel, da han misbrugte sit kommunale kreditkort i USA som kommunaldirektør i Sorø Kommune.

Søren Søndergaard Kjær måtte stoppe som kommunaldirektør i Sorø Kommune på grund af en betinget dom. Nu er han fået nyt topjob.
Søren Søndergaard Kjær måtte stoppe som kommunaldirektør i Sorø Kommune på grund af en betinget dom. Nu er han fået nyt topjob.Foto: Anders Ole Olsen
Lærke Møller Hansen

Lemvig Kommune ansætter Søren Søndergaard Kjær som kommunaldirektør. Han blev i 2021 idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om 60 timers samfundstjeneste for at have misbrugt sit kommunale kreditkort i USA.

Beslutningen blev godkendt på et møde af kommunalbestyrelsen onsdag aften 22. februar, oplyser Søren Søndergaard Kjær i et LinkedIn-opslag.

Han afløser Lars Keld Hansen, der går på pension.

Da Søren Søndergaard Kjær blev dømt, havde han på daværende tidspunkt siddet som kommunaldirektør i Sorø Kommune i syv år. 

Den nyudnævnte kommunaldirektør glæder sig særligt til at kaste sig over arbejdet med biodiversitet og natur i kommunen, fortæller han. 

Det er netop den profil, kommunalbestyrelsen ønsker på den ny kommunaldirektør.

Erik Flyvholm
Borgmester, Lemvig Kommune

”Jeg ser frem til at arbejde for en kommune, der har skov, hav, fjord, vind og plads nok til at være noget helt særligt, når det drejer sig om biodiversitet og andre dele af Danmarks grønne naturkapital," skriver han i opslaget og fortsætter:

"Lemvig Kommune må være suveræn vinder af den grønne tikamp blandt de danske kommuner. Kommunen er naturligt nok også hjemsted for Danmarks Klimatorium."

57-årige Søren Søndergaard Kjær har i de fleste af sine ansættelser haft fokus på bæredygtighed, klima og miljø.

Han er stifter af Den mobile grønne tænketank, har været direktør for Plan, Teknik & Kultur i Dragør Kommune og er tidligere afdelingschef og kontorchef for Landbrug og bioteknologi i Miljøministeriet.

Det er én af hovedårsagerne til, at borgmester Erik Flyvholm er glad for at få Søren Søndergaard Kjær med på holdet.

"Søren Søndergaard Kjær har gennem sin karriere i stat og kommune arbejdet med klima og grøn omstilling. Og været med til at gennemføre klimavenlige initiativer. Det er netop den profil, kommunalbestyrelsen ønsker på den ny kommunaldirektør, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, til Lemvig.dk.

Han har en kandidat i agriculture fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole og tiltræder stillingen 1. april.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Søndergaard Kjær

Kommunaldirektør, Lemvig Kommune
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1994)

Lars Keld Hansen

Fhv. kommunaldirektør, Lemvig Kommune
lærer (Marselisborg Seminarium 1979)

Erik Flyvholm

Borgmester (V), Lemvig, formand for KL's internationale udvalg
hd (R)

0:000:00