Borgmester: Behold jeres halve milliard

MINIMUMSNORMERING: Viborgs borgmester vil helst være fri for regeringens halve milliard, når pengene skal gennemtvinge et loft over antallet af børn per pædagog. Behold den halve milliard, sagde han til Kommunaløkonomisk Forum.
Foto: Lars Schmidt

Ministeren gør det rigtig godt med at forsvare noget, hun helt sikkert er inderligt imod. Enhver ved, at det her var noget, kommunisterne skulle have for at stemme for finansloven.

Søren Pape Poulsen
Borgmester i Viborg

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) blev krydsforhørt, da hun talte til omkring 1.000 kommunale politikere og embedsmænd til Kommunaløkonomisk Forum i Aarhus.

For hvordan kan man på den ene side udråbe sig selv til at være kommunernes frihedsminister og på den anden side kræve for 500 mio. kr. minimumsnormeringer i landets dagtilbud?

"Ministeren gør det rigtig godt med at forsvare noget, hun helt sikkert er inderligt imod. Enhver ved, at det her var noget, kommunisterne skulle have for at stemme for finansloven," sagde Søren Pape Poulsen (K), borgmester i Viborg, og kom så med et bramfrit forslag, der kunne befri ministeren fra paradokset.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00