Borgmester truer med fyring af hel afdeling

KORT NYT: I Esbjerg Kommune har borgmester Johnny Søtrup (V) truet med fyring af alt personale i Familieafdelingen oven på en tillægsbevilling til anbringelser på 50 mio. kr.

Mandag aften var ekstra dramatisk i byrådet i Esbjerg, da borgmester Johnny Søtrup måtte true med fyring af alt personalet i Familieafdelingen - under Børn & Kultur. Udmeldingen falder, efter familieafdelingen har søgt om en tillægsbevilling på 50 millioner kroner. Det skriver JydskeVestkysten.

Afdelingen, som tidligere på året fik en ekstrabevilling på 30 millioner kroner, er i forvejen driftstung og belaster andre afdelinger i kommunen.

"Det er et område, vi har drøftet mange gange hen over årene, men vi har for længst overskredet smertegrænsen. Vi bruger nu mere end 400 millioner kroner om året på familieområdet, og det er penge, der skal findes på andre store serviceområder: dagpasning, ældreomsorg og skoler. Jeg håber for alles skyld, der kommer styr på det her. Og med alle mener jeg også alle borgerne, for ellers er vi nødt til at gøre noget radikalt. Så kan det være, vi skal skifte hele holdet ud, der har med det her at gøre, lød det fra borgmesteren, der samtidig erklærede sig tilfreds med, at Børn & Familie udvalget nu har besluttet at overvåge budgettet måned for måned," lød det ifølge JydskeVestkysten fra borgmesteren under mødet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00