Borgmestre savner bedre lånemuligheder til budget 2022

Fraværet af lånepuljer i økonomiaftalen for 2022 vækker undren og ærgrelse, og i Halsnæs frygter borgmesteren besparelser. Flere andre borgmestre forventer dog at kunne klare sig uden lån, når næste års budget skal på plads.

I Halsnæs Kommune er der ifølge borgmesteren et stort efterslæb på renoveringen af de kommunale bygninger, som vil blive endnu dyrere hvis det må udsættes som følge af manglende lånemuligheder.
I Halsnæs Kommune er der ifølge borgmesteren et stort efterslæb på renoveringen af de kommunale bygninger, som vil blive endnu dyrere hvis det må udsættes som følge af manglende lånemuligheder.Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Økonomien er traditionelt stram, når der skal lægges budget i Halsnæs Kommune. Men dette efterår er der udsigt til nye udfordringer.

Med en økonomiaftale for 2022, der er nærmest blottet for lånepuljer ser det ud til at blive ekstra svært at få enderne til at mødes. Det vurderer kommunens socialdemokratiske borgmester Steffen Jensen.

”Det undrer mig, at man har fjernet lånepuljer, som kommer nogen af de kommuner til gavn, som ikke har så mange penge på kistebunden som andre kommuner. Det kan enten føre til besparelser her og nu eller til, at vores renovering af bygninger må udsættes og dermed bliver dyrere,” siger Steffen Jensen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00