Byer får en luns af EU's regionalfonde

BYUDVIKLING: Udviklingen af Europas byer får større fokus i EU's kommende budget. Byerne skal blandt andet have minimum fem procent af de regionale udviklingsmidler.
EU-kommissær Johannes Hahn bebuder større støtte til udviklingen af Europas byer i den kommende budgetperiode på byudviklingskonference i København.
EU-kommissær Johannes Hahn bebuder større støtte til udviklingen af Europas byer i den kommende budgetperiode på byudviklingskonference i København.Foto: PR-foto/EU-Kommissionen
Mads Bang
Fakta
URBACT's seks fokuspunkter på konferencen i København
  • Hvordan kan byer skabe flere job 
  • Hvordan kan byer fostre aktiv indragelse gennem social innovation
  • Hvordan kan byer bekæmpe social opdeling
  • Hvordan kan byer håndtere demografiske ændringer
  • Hvordan kan byer forbedre bygningers energieffektivitet
  • Hvordan kan byer udvikle bymiljøer med lavt CO2-udslip gennem bedre mobillitet og tilgængelighed

Kilde: URBACT.eu

To ud af tre europæere bor i byområder – og det får konsekvenser for EU's uddeling af fondsmidler i det budget, som medlemsstaterne for tiden kæmper indædt for at forhandle på plads.

EU-kommissionens oplæg er, at mindst fem procent af midlerne i den regionale udviklingsfond øremærkes indsats i byområder. Den nye minimumsats til byerne blev præsenteret af EU kommisær for regional udvikling Johannes Hahn under et besøg på byudviklingskonferencen URBACT i København i denne uge.

Kommissæren skitserede den løsning, som tager form i Bruxelles i disse dage, under EU's budgetforhandlinger. Og selv om budgettet ikke er forhandlet på plads, så tyder meget ifølge den østrigske kommissær Johannes Hahn på, at byerne vil blive tilgodeset i højere grad i de kommende års europæiske politik.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00