Cepos imod borgerligt grundskyldsforslag

BOLIGSKAT: Konservative og Liberal Alliance kæmper alene i Folketinget for at fastfryse grundskylden. Den liberale tænketank Cepos slutter sig til modstanderne af fastfrysning.

Brian Mikkelsen er ikke bekymret for, at en fastfrysning af grundskylden vil give nogle boligejere store gevinster. Tværtimod mener han, at den nuværende udvikling vil tvinge nogle til at flytte. <br>
Brian Mikkelsen er ikke bekymret for, at en fastfrysning af grundskylden vil give nogle boligejere store gevinster. Tværtimod mener han, at den nuværende udvikling vil tvinge nogle til at flytte.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Mads Bang

Hvis der var en skat på at have rødt hår, så ville de rødhårede få en gevinst, når vi afskaffer den. Og hvad så?

Ole Birk Olesen (LA)
Bolig- og skatteordfører
Fakta
Grundskyld er en skat på jord - altså kun af grunden, ikke af boligen. Skatten opkræves af kommunerne og skal være mellem og 1,6 og 3,4 procent.

Grundskylden betales ud fra den seneste offentlige ejendomsvurdering af grunden – eller i praksis den såkaldte grundskatteloftværdi. Du kan se værdien på din årlige ejendomsskattebillet fra kommunen.

Siden 2002 har der været et loft over, hvor meget grundskylden må stige hvert år. Den må højst stige 7 procent. Folketinget beslutter hvor meget og vedtager normalt aftalen mellem regeringen og KL.

Loftet betyder, at mange husejere endnu ikke betaler den fulde grundskyld. Grundskylden vil fortsætte med at stige, til man betaler den grundskyld, der svarer til den offentlige vurdering af grunden.


Kilde: bolius.dk

Det Konservative Folkeparti har med partiformand Søren Pape Poulsen i spidsen startet en kampagne for at få fastfrosset grundskylden.

Forslaget ser dog ikke ud til at have den store klangbund i den borgerlige lejr, hvor Cepos nu slutter sig til modstanderne af en fastfrysning.

Konservative og Liberal Alliance stod onsdag helt alene i Folketingssalen med et forslag om at fastfryse grundskylden i kroner og øre. Venstre meldte hus forbi, fordi pengene skal bruges til skattelettelser på arbejde.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00