Danmark på Vippen vil gøre op med "københavnermyten"

INTERVIEW: Det er tåbeligt grøftegraveri, når regeringen laver et særligt hovedstadsudvalg af ministre, mener Kim Ruberg fra foreningen Danmark på Vippen. Men hvad vil foreningen egentlig selv? Formanden giver svar på tiltale. 

Kim Ruberg er medstifter af Danmark på Vippen og har været formand siden januar 2018. 
Kim Ruberg er medstifter af Danmark på Vippen og har været formand siden januar 2018. Foto: Danmark på Vippen
Morten Okkels

Vi ved, at på alle de steder, der er rykket ud, er rekrutteringen gået meget bedre, end mange folk gør det til. Det har helt generelt vist sig som en københavnermyte, at det ikke kan lade sig gøre at finde kvalificerede folk andre steder.

Kim Ruberg
Formand, Danmark på Vippen
Fakta
Danmark på Vippen er med egne ord "en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark". 
Foreningen er støttet af både kommuner, private firmaer og andre organisationer. Det sker blandt andet med udgivelser af forskellige analyser. 

De 18 kommuner, der er medlem af Danmark på Vippen, er Esbjerg, Guldborgsund, Hjørring, Ikast-Brande, Jammerbugt, Lemvig, Lolland, Nordfyn, Odsherred, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Struer, Svendborg, Syddjurs, Sønderborg, Thisted, Varde, Vesthimmerland og Ærø. 

Fire af disse kommuner - Esbjerg, Lolland, Sønderborg og Ikast-Brande - har deres borgmester siddende i Danmark på Vippens bestyrelse, hvor Kim Ruberg er formand.

Mere information fra Danmark på Vippen her.

Kilde: Danmark på Vippen

Nu skal der igen fokus på hovedstaden, erklærede regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i spidsen 18. maj og nedsatte et tværministerielt udvalg til at styrke København og omegn.

Helt unødvendigt og grøftegravende, lød svaret fra Danmark på Vippen, en forening støttet af flere offentlige og private aktører, som siden 2014 har arbejdet for decentralisering og blandt andet udflytning.

For foreningens formand, Kim Ruberg, kæmper en helt anden kamp:

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00