Danskerne: Send flere penge til kommunerne

MÅLING: Regeringen vil bruge en halv mia. kr. på flere pædagoger, og det går hånd i hånd med holdningen i befolkningen. Ifølge en ny meningsmåling mener et flertal af vælgerne, at regeringen bør bruge flere penge på den kommunale velfærd. Et besværligt synspunkt, lyder det overraskende fra KL.
Ifølge et flertal i befolkningen skal udgifterne til kommunerne gå én vej: Op.
Ifølge et flertal i befolkningen skal udgifterne til kommunerne gå én vej: Op.Foto: colourbox.com

Hvis du forventer at få en Ferrari i julegave og kun får en ny Skoda, så bliver du ked af det, selvom du burde være glad for en Skoda. For du havde sat næsen op efter en Ferrari. Det samme kan man sige om kommunale velfærdstilbud.

Erik Fabrin
Næstformand, KL
Send flere penge til kommunerne.

Sådan lyder budskabet fra et flertal af vælgerne i en ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget | Kommunal. Her svarer 61 procent af de adspurgte ja på spørgsmålet om, hvorvidt regeringen bør tilføre flere penge til den kommunale service. 32 pct. svarer nej.

Et repræsentativt udsnit på 1.139 danskere er blevet spurgt i perioden 10. til 15. november - det vil sige inden finansloven faldt endeligt på plads søndag, hvor regeringen sammen med Enhedslisten øremærkede 500 mio. kr. til at ansætte flere pædagoger ude i kommunerne.

Ifølge Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne, er målingen udtryk for, at danskerne dumper "ti år med VK-regeringens nedskæringspolitik".

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00