Djøf forkaster Vallensbæk-rapport

VALLENSBÆK: Den KL-undersøgelse, som onsdag aften frifandt borgmester Henrik Rasmussen, er en ommer og et partsindlæg. Det mener Djøf, der vil have Tilsynsrådet eller Ombudsmanden ind i sagen.
Kasper Frandsen

Rapporten er et partsindlæg, udarbejdet af kommunen. En sådan rapport, hvor kommunen undersøger og stort set frikender sig selv, har særdeles begrænset værdi.

Henning Thiesen
Formand for Offentlige chefer i Djøf

I går blev en brødebetynget Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk, frifundet af stort set hele kommunalbestyrelsen, efter at en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL) afviste alle anklager om magtmisbrug og nepotisme.

Men den rapport er ikke det stykke papir værd, den er skrevet på. Det mener Djøf, der er fagforening for kommunaldirektøren i Vallensbæk, Bjarke Steen Johansen, der har rettet anklagerne mod sin egen borgmester.

"Rapporten er et partsindlæg, udarbejdet af kommunen. En sådan rapport, hvor kommunen undersøger og stort set frikender sig selv, har særdeles begrænset værdi," siger Henning Thiesen, formand for Djøfs forening for offentlige chefer, i en pressemeddelelse.

Han hæfter sig særligt ved, at partikollega med Henrik Rasmussen og 1. viceborgmester, Annette Eriksen, har haft stor indflydelse på udarbejdelsen af rapporten.

"Arbejdet med rapporten har frem til i lørdags været ledet af 1. viceborgmester, som siden er blevet erklæret inhabil til at behandle sagen. Det burde være indlysende for enhver, at en sådan rapport ikke kan bruges som det eneste fundament for den videre behandling af sagen," siger Henning Thiesen.

Djøf har med tilfredshed noteret sig, at Statsforvaltningen Hovedstaden og Ombudsmanden kigger på sagen.

"Der er brug for at komme til bunds i alle de rejste kritikpunkter. Derfor er det nødvendigt, at en uafhængig offentlig myndighed gennemfører en uvildig undersøgelse, som Djøf har ønsket fra starten," siger Henning Thiesen.

Sagen begyndte at rulle i offentligheden, efter at Altinget.dk havde fået aktindsigt i Bjarke Steen Johansens anklager mod borgmesteren, som han gennem Djøf havde sendt i et brev til Tilsynsrådet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henning Thiesen

Selvstændig rådgiver, fhv. formand for Djøf
cand.jur. (Aarhus Uni. 1977)

Henrik Rasmussen

Borgmester (K), Vallensbæk Kommune, formand, Erhvervshus Hovedstaden
bygningskonstruktør, master i projektledelse og procesforbedring

0:000:00