Efter Gladsaxe: Nu skal dataregistre hjælpe kommuner i opsporing af arbejdsløse med sociale problemer

DATA: Nyt forslag fra regeringen giver kommunerne lov til at samkøre data om arbejdsløshed, misbrug og psykiske problemer i jagten på en forenklet sagsbehandling. Trods kritik fra politikere og organisationer står innovationsminister Sophie Løhde (V) fast.

Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe
Klaus Ulrik Mortensen

Vi mener ikke, at der er behov for den automatiske samkøring for at finde de relevante borgere. Argumentet virker mildest talt søgt. Det er uforståeligt, at man nu skal begynde en omfattende og automatisk datasamkørsel for at løse et næppe eksisterende problem. Det er måske lidt nemmere, men det har skadelige konsekvenser for menneskesynet og for det daglige samarbejde.

Majbrit Berlau
Formand, Dansk Socialrådgiverforening

Efterdønningerne fra kritikken af regeringens ønske om at samkøre data på tværs af forvaltningerne i jagten på socialt udsatte familier har dårligt lagt sig.

Alligevel sætter justitsminister Søren Pape Poulsen (K) allerede nu scenen for det næste dataslagsmål.

I et skriftligt svar til Josephine Fock fra Alternativet forklarer han, at regeringen barsler med et lovforslag, som skal "styrke sammenhængen i indsatsen til borgere med komplekse og sammensatte problemer ved at give kommunerne bedre muligheder for at tilbyde en helhedsorienteret plan".

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00