"En dronning af vor tid" og med "format til det sidste": Sådan lyder reaktionerne fra borgmestre og andre på dronning Margrethes nytårstale

Dronning Margrethe detonerede noget af en nytårsbombe i sin tale til nationen med sin beslutning om at abdicere efter 52 år på tronen. Det har udløst reaktioner fra hele det politiske spektrum – og mere til. Her får du overblikket over de vigtigste.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Mette Frederiksen: "Dronning Margrethe har gjort kongeriget ære"

Statsminister og Socialdemokratiets formand lægger vægt på dronning Margrethes mange år som Danmarks statsoverhoved i en skriftlig udtalelse:

"Mange af os har aldrig kendt en anden regent. Dronning Margrethe er indbegrebet af Danmark og har gennem alle årene sat ord og følelser på, hvem vi er som folk og som nation.

I det nye år vil Kronprins Frederik blive udråbt til konge. Kronprinsesse Mary vil blive Dronning. Riget vil få en ny regent og et nyt kongepar. Alt det kan vi forventningsfuldt se frem til i visheden om, at de er beredte til ansvaret og opgaven.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024