Om  
Jakob Krogh

Erfaren embedsmand fra Københavns Kommune udnævnt som regionsdirektør

Direktør i sundheds- og omsorgsforvaltningen, Jakob Krogh, er ansat som ny direktør for Region Nordjylland. Dermed bliver den erfarne embedsmand en af de topembedsfolk, der gør tjeneste i både stat, kommune og region.

Jakob Krogh kommer fra en stilling som direktør i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Før det var han kontorchef i Sundheds- og Ældreministeriet.
Jakob Krogh kommer fra en stilling som direktør i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Før det var han kontorchef i Sundheds- og Ældreministeriet.Foto: Pressefoto
Frederik Gjersen HansenBolette Høj

Det er en erfaren embedsmand, der har fået nøglerne til Region Nordjylland. Med mere end to årtiers omfattende erfaring inden for offentlig forvaltning og ledelse i sundhedssektoren er Jakob Krogh nu blevet udpeget som ny regionsdirektør for Region Nordjylland. Han bringer med sig en dybtgående indsigt i sektoren.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Regionsrådet har officielt godkendt udnævnelsen af Jakob Krogh som regionsdirektør 25. september. Med hans dokumenterede evne til at lede komplekse organisationer under politisk styrede retningslinjer, forventes det, at hans strategiske tilgang vil sætte en tydelig kurs for Region Nordjylland.

"For nordjyderne er det helt konkret vigtigt, at vi får en direktør, som har prøvet at arbejde med store indsatser på ældreområdet og i det nære sundhedsvæsen. Den erfaring bliver der brug for i regionens udvikling af tilbud til borgerne på tværs af den offentlige sektor", udtaler Regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

Jakob Krogh kommer direkte fra en stilling som direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han havde ansvaret for sundhedstilbud til københavnere og ældre- og plejetilbud til borgere over 65 år.

Hans karriere inkluderer nøgleroller både i kommunal og central administration.

Jakob Krogh tiltræder som regionsdirektør 1. november og kommer til at stå i spidsen for en organisation med cirka 14.000 ansatte.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Krogh

Regionsdirektør, Region Nordjylland
cand.mag. (Københavns Uni.), Master i samfundsvidenskab

0:000:00