Fælleskørsel, vejledning og pårørende: Sådan vil kommuner sikre vaccinehjælp til ældre og udsatte

NÅLESTIKSOPERATION: Målrettede kommunale indsatser spiller en central rolle for at sikre Sundhedsstyrelsens ambition om at have vaccineret de ældste og de mest udsatte borgere inden april. Stik i hjemmet har fortsat lange udsigter, vurderer KL.

De kommende måneder skal ældre selv møde op på de nyoprettede vaccinationscentre for at få covid-19-vaccine. Det sætter kommuner på en stor opgave.
De kommende måneder skal ældre selv møde op på de nyoprettede vaccinationscentre for at få covid-19-vaccine. Det sætter kommuner på en stor opgave.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der kan være lang vej fra Serum Instituttets udsendelsen af invitationer til en covid-19-vaccine til, at borgerne rent faktisk møder op og får deres stik i et af de regionale vaccinationscentre.

Det er de foreløbige erfaringer fra nogle af de kommuner, der netop har taget fat på anden fase i udrulningen af covid-19-vacciner.

Nu er det ikke længere vaccinerne, der kommer til de ældre ude på plejecentrene, men i stedet de ældre selv, der skal møde op i de nyetablerede vaccinecentre rundtom i landet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00