Om  
Tina Nikolaisen
Jørgen Ejbøl

Tidligere chefredaktør er ny formand for Jyllands-Postens Fond

Tina Nikolaisen, tidligere chefredaktør på Alt For Damerne, bliver ny formand for Jyllands-Postens Fond. Det oplyser fonden efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Den nye formand for fonden, der ejer Jyllands-Posten, Tina Nikolaisen, har siddet i bestyrelsen siden april 2023. Hun afløser Jørgen Ejbøl, der i maj fratrådte som formand. Han nåede at sidde i formandsstolen i ni år og var medlem af ledelsen i Jyllands-Posten i tre årtier.

Den nye formand giver i pressemeddelelsen udtryk for, at hun er meget beæret over at blive tiltroet opgaven med at forvalte ejerskabet af JP/Politikens Hus.

“Mediernes betydning for samfundsudviklingen har næppe nogensinde været større eller mere udfordret. Jeg tager over fra en visionær og karismatisk personlighed, og jeg og hele Jyllands-Posten skylder Jørgen Ejbøl en stor tak for hans lederskab og inspiration,” siger altså Tina Nikolaisen.

Formandsskiftet kommer efter et forløb, hvor Jørgen Ejbøl modtog et engangshonorar på omkring 2,1 mio. kr. i 75-års fødselsdagsgave. Et beløb, han har betalt tilbage, da fondens advokat Lars Bunch, Plesner fastslog, at udbetalingen ikke med nutidens regler er juridisk holdbar.

Formanden for den anden ejerfond bag JP/Politiken, Poltiken-Fonden, er Lars Munch, der i sin anden omgang kun nåede at være formand for det samlede mediehus i få dage.

JP/Politikens Hus er Danmarks største privatejede medieselskab med en årlig omsætning i underkanten af fire milliarder kroner.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tina Nikolaisen

Fhv. magasin-direktør, Egmont, i bestyrelsen for SOS Børnebyerne og Liisabike, formand for Unique Model
Journalist (DMJX 1995), Master of Art i Journalism & Public Affairs, American University 1997

Jørgen Ejbøl

Fhv. formand, Jyllands-Postens Fond og Holding
journalist (Columbia Uni, USA 1973)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024