Finanslov skal gøre det lettere at skaffe hænder til ældreplejen

FL19: Regeringen vil bruge et større millionbeløb på at støtte rekrutteringen af personale til ældreplejen. Men der skal flere hænder til for at gøre feltet mere attraktivt, mener DF, der vil have flere penge på bordet.

Det er svært at skaffe tilstrækkeligt med medarbejdere til ældreplejen. Det skal finansloven for næste år gøre noget ved.
Det er svært at skaffe tilstrækkeligt med medarbejdere til ældreplejen. Det skal finansloven for næste år gøre noget ved.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Kommuner rundtom i landet skriger på hænder, der kan tage en tørn med at hjælpe og pleje det stigende antal ældre.

Derfor har regeringen afsat 180 millioner kroner med sit finanslovsforslag målrettet ældreplejen. Pengene skal både bruges til at bekæmpe ensomhed blandt ældre og til initiativer, som gør det lettere at rekruttere sosuer og andet plejepersonale.

”Vi har en udfordring med rent faktisk at få hænder nok. Altså at kunne rekruttere ind til sosu-området. Derfor vil der også være afsat penge til initiativer, der kan sikre flere lyst til at arbejde på området,” sagde finansminister Kristian Jensen (V), da han torsdag formiddag fremlagde regeringens forslag til næste års finanslov.

Dokumentation

Sådan vil regeringen styrke ældreplejen

Regeringen vil bl.a. styrke kommunernes arbejde med at reducere ensomhed blandt ældre. Dertil skal initiativet også understøtte kommunernes indsats med bekæmpelse af tab af livsmod, sorg og selvmord blandt ældre borgere.

Derudover vil regeringen bl.a. iværksætte initiativer, der kan imødegå udfordringer med rekruttering af SOSU-personale mv.

Desuden udarbejdes en handlingsplan til bekæmpelse af vold overfor ansatte i ældreplejen.

Der afsættes 180 mio. kr. i 2019 og 175 mio. kr. årligt i perioden 2020-2022.

Kilde: Forslag til finanslov for 2019


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00