Finansministeriet udskyder afklaring af kommuners økonomi

FORHANDLINGER: Fraværet af en regering får nu Finansministeriet til officielt at opgive at få rammerne for næste års økonomi i kommuner og regioner på plads inden for den almindelige tidsfrist.

KL's forhandlere må vente lidt tid endnu på at forhandle en aftale om næste års kommuneøkonomi på plads med en ny regering.
KL's forhandlere må vente lidt tid endnu på at forhandle en aftale om næste års kommuneøkonomi på plads med en ny regering.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Landets kommunale økonomiansvarlige må vente en rum tid endnu med at få de sidste centrale brikker på plads for næste års budget.

Den almindelige tidsplan foreskriver, at Økonomi- og Indenrigsministeriet senest ved indgangen af juli kommer med en samlet tilskudsudmelding, som både udmønter det kommende års økonomiaftale og viser den endelige fordeling af tilskud gennem den kommunale udligningsordning.

Men fraværet af en regering og det faktum, at forhandlingerne om næste års økonomi endnu ikke er påbegyndt, betyder, at Finansministeriet nu opgiver at nå den deadline.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00