Flertal vil skærpe krav til brandsikkerhed i plejeboliger

SIKKERHED: Et flertal i folketinget vil have tidsbegrænset dispensationer og indført en certificeringsordning til behandlingen af brandsikkerhed i plejeboliger.

Foto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det lovpligtige brandsyn i plejeboliger skal udvides, og dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav skal tidsbegrænses. Det er hovedelementerne i et krav fra Folketinget til regeringen.

Mindst 34 ældre er omkommet i brande på plejecentre siden 2014. Og efter en dødsbrand i et plejecenter på Djursland kostede tre ældre kvinder livet i august, er emnet kommet på den politiske radar.

I forbindelse med en hasteforespørgsel i Folketinget torsdag samlede et flertal bestående af DF, R, LA, ALT og K sig om at øge kravene til brandsikkerheden.

Dokumentation

Fakta
 

Forslag fra Dansk Folkeparti, Radikale, Konservative og Alternativet: 

Folketinget tager brandsikkerhedsproblemerne i plejeboliger meget alvorligt, og regeringen forpligtes til at iværksætte tiltag til styrkelse af sikringen mod brand. Dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav skal tidsbegrænses, og det lovpligtige brandsyn i plejeboliger udvides. Med iværksættelsen af certificeringsordningen sikres det, at teknisk byggesagsbehandling vedrørende brandforhold fremover varetages af godkendte virksomheder.


Forslag fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten

"Folketinget tager brandsikkerhedsproblemerne i plejeboliger meget alvorligt og forventer, at regeringen yderligere styrker brandsikkerheden gennem konkrete tiltag, herunder tidsbegrænsede dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav og udvidelse af lovpligtige brandsyn, f.eks. med udgangspunkt i de kommunale beredskabers erfaringer. Folketinget opfordrer kommunerne til at benytte mobile brandsikringsanlæg til ikkebrandsikrede boliger for rygere."


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00