Flertal vil totalfrede arbejdsløses pensioner

PENSIONSREFORM: Ledige skal ikke kunne tvinges til at hæve arbejdsmarkedspensioner før tid, mener flertal forud for reform af pensionssystemet. Regeringen er ikke afvisende.

Flere skal spare op til pension. Det er ambitionen bag den reform af pensionssystemet, som regeringen forventer at forhandle i foråret 2016.
Flere skal spare op til pension. Det er ambitionen bag den reform af pensionssystemet, som regeringen forventer at forhandle i foråret 2016.Foto: www.colourbox.com
Søren Elkrog Friis

Ledige kan blive tvunget til at hæve deres arbejdsmarkedspension før tid og leve af pengene i stedet for kontanthjælp.

Vi er indstillet på at kigge nærmere på alle omstændigheder, som forhindrer folk i at spare op til alderdommen.

Hans Andersen
Beskæftigelsesordfører (V)

Men den omstridte regel ser ud til at komme i modvind, når regeringen til foråret skal forhandle om en reform af pensionssystemet.

Både Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten erklærer sig på forhånd som tilhængere af en totalfredning af arbejdsmarkedspensioner.

Dokumentation

Pensionsreform skal skabe tryghed i alderdommen

Det danske pensionssystem er grundlæggende velfungerende og robust. Det bygger især på folkepensionen, de meget udbredte arbejdsmarkedspensioner og de frivillige pensioner.

Regeringen ønsker at styrke fundamentet for et trygt pensionssystem i Danmark. Vores mål er, dels at det bedre skal kunne betale sig at spare op, dels at flere sparer op til deres pension, så man har større økonomisk tryghed i alderdommen. Der er store samfundsmæssige fordele ved, at en stor del af fremtidens pensioner er opsparingsbaseret, men der er fortsat grupper, som ikke er dækket af arbejdsmarkedspensioner.

Derfor vil regeringen i foråret 2016 gennemføre en pensionsreform, hvis hovedsigte er, at restgruppen af personer uden egen opsparing til alderdommen reduceres markant.

Regeringsgrundlaget, side 14


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00