Forslag til ny udbudslov: Nej tak til skattely, krav om lærlinge og begrænsning af aktindsigt

Regeringens vil justere udbudsloven på en række punkter med nyt lovforslag. Fleksibiliteten skal øges, virksomheder i skattelylande skal kunne udelukkes og så skal adgangen til aktindsigt snævres ind. Se hovedelementerne her.

Regeringen vil indføre krav om at virksomheder skal tage lærlinge, hvis de vil byde ind på visse typer kontrakter med det offentlige.
Regeringen vil indføre krav om at virksomheder skal tage lærlinge, hvis de vil byde ind på visse typer kontrakter med det offentlige.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et år skulle der gå fra, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen offentliggjorde en evaluering af udbudsloven til, at regeringen har fulgt op med et forslag til revision af loven.

Det skete imidlertid i sidste uge, hvor regeringens forslag til ændring af udbudsloven blev fremsat i Folketinget. Og tirsdag denne uge står den på førstebehandling i Folketinget.

Og ser man ned over hovedoverskrifterne fordeler de sig mellem de primært politisk betingede ændringsforslag og så ændringer af mere teknisk karakter.

0:000:00