Gordon Ørskov Madsen er ny formand for Danmarks Lærerforening

AFGØRELSE: Gordon Ørskov Madsen overtager posten som formand for Danmarks Lærerforening. Han blev onsdag aften valgt med et snævert flertal på lærernes kongres.

Efter 18 år med Anders Bondo Christensen er der nu en ny mand i spidsen for Danmarks Lærerforening.

Manden, der skal føre stafetten videre, er Gordon Ørskov Madsen

Det stod klart onsdag aften, da han på foreningens kongres fik 52,3 procent af de 298 fremmødte delegeredes stemmer.

Kandidaten Morten Refskov fik 47,5 procent af stemmerne, mens Anders Liltorp endte med 0,2 procent.

Det blev dermed et yderst tæt opløb, hvor der måtte to stemmeafgivelser til, før den nye formand var fundet. 

Fan af aftaler
Med Gordon Ørskov Madsen har Danmarks Lærerforening fået en formand, som er "fan af aftaler".

Det fortalte han selv i sin tale på kongressen, hvor han også gjorde det klart, at han bliver en formand, som "vil have alle med på vognen".

Den 54-årige jyde vil derfor starte med at skabe fælles front.

Det er nemlig vigtigt for ham, at foreningen efter valgkampen og den tætte afstemning igen bliver samlet i en fælles flok, fortalte han Altinget efter sit valg.

"Valgkampen har været god for foreningen, fordi vi har haft mange gode debatter. Jeg vil som formand være lyttende og inddragende. Jeg vil lytte til den skepsis, der er omkring den måde, vi driver fagforening på.

"Men så forventer jeg også, at medlemmerne byder ind, så vi alle tager ansvar for, at Danmarks Lærerforening er en god fagforening. Alle høres, men her er man ikke med på et frikort," sagde den nyslåede formand.  

En æra er slut
Med valget af Gordon Ørskov Madsen er det også farvel til Anders Bondo Christensen efter 18 år som formand.

Han overtog posten efter Anni Herfort i foråret 2002. Men det er formentlig året 2013, der i eftertiden vil stå klarest i fortællingen om hans formandstid.

Her kulminerede diskussioner om folkeskolereformen og langstrakte overenskomstforhandlinger med KL i lockouten af lærerne i april 2013.

Presset på ham betød, som han senere fortalte Altinget i 2018, at han ”næsten ikke” sov i flere måneder.

Da han tidligere i år så endelig landede en arbejdstidsaftale med KL, var han ikke i tvivl. Tiden var kommet til at trække sig og give stafetten videre.

Den er altså nu taget af Gordon Ørskov Madsen.


 

Forrige artikel I Egedal skal velfærdsmedarbejderne frigøres fra ”industrialderens arbejdsform” I Egedal skal velfærdsmedarbejderne frigøres fra ”industrialderens arbejdsform” Næste artikel Dansk badmintonstjerne vil være borgmester i Gribskov Dansk badmintonstjerne vil være borgmester i Gribskov
Jobcentre skal betale Arnes pension

Jobcentre skal betale Arnes pension

SPAREKURS: Jobindsatsen skal trimmes for 1,1 milliard for at finansiere aftalen om tidlig pension. Det sker kun to år efter omfattende regelforenkling, som også medførte en milliardbesparelse. Fagforbund er stærkt bekymret.