Om  
Morten Messerschmidt

Gul regn i Aabenraa: Byrådsmedlem og hele Nye Borgerliges lokalbestyrelse skifter til Dansk Folkeparti

Hans-Christian Gjerlevsen fra Nye Borgerlige skifter parti og bliver nyt byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Aabenraa. Han får følgeskab ind i Dansk Folkeparti af hele Nye Borgerliges lokalbestyrelse i Aabenraa.

Dansk Folkeparti udvider medlemsskaren i Aabenraa efter at hele Nye Borgerliges lokalbestyrelse har valgt at forlade Nye Borgerlige og melde sig ind i partiet. 
Dansk Folkeparti udvider medlemsskaren i Aabenraa efter at hele Nye Borgerliges lokalbestyrelse har valgt at forlade Nye Borgerlige og melde sig ind i partiet. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Emilie Tilma

”Man kan godt sige, at vi lukker og slukker”. 

Sådan lyder det fra Hans-Christian Gjerlevsen om Nye Borgerliges lokalbestyrelse i Aabenraa, efter at det i dag er offentliggjort, at han og resten af bestyrelsen skifter til Dansk Folkeparti. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Dansk Folkeparti. 

Hans-Christian Gjerlevsen har hidtil været medlem af byrådet i Aabenraa for Nye Borgerlige, men har nu valgt at fortsætte sit politiske arbejde i Dansk Folkeparti. Hermed er Dansk Folkeparti nu repræsenteret ved tre medlemmer af kommunalbestyrelsen i Aabenraa. De to øvrige er Ida Smed og Arne Leyh Petersen.

Hans og de øvrige Nye Borgerlige medlemmers indmeldelse i Dansk Folkeparti kommer efter længere tids intern uro hos Nye Borgerlige i Aabenraa.

”Her vælger vi altså fremadrettet at fokusere på at bruge vores kræfter på politisk arbejde i stedet for uro og kævl. Det er det, vi er valgt for. Derfor er jeg meget, meget glad for, at Ida (Smed) og Arne (Leyh Petersen) har taget imod det her så positivt. De er glade – og jeg er glad”, fortæller Hans-Christian Gjerlevsen om hans nye partifæller.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Hans-Christian Gjerlevsen længe har fulgt Morten Messerschmidt og tænkt, at han gjorde det fremragende. Og da Messerschmidt slog fast, at Dansk Folkeparti forbliver et borgerligt parti, kunne Gjerlevsen endelig træffe valget om at skifte Nye Borgerliges blågrønne farver ud med en frisk gul hos Dansk Folkeparti. 

Han understreger samtidig, at hans lokale mærkesager forbliver hans mærkesager. Det gælder for eksempel en styrkelse af lokalsamfundet og stop for integrationsprojekter for skatteydermidler og for solceller på madjord.

De øvrige nye Dansk Folkeparti-medlemmer, der har forladt Nye Borgerlige i Aabenraa, er Allan Frank, Jonas Zuschke, Lone Jessen Hellerup, Kim Andkjær Doberck og Charlotte Pia Gudbrandsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00