Hækkerup står fast efter Køge-sag: Loven er fremragende

SAMRÅD: Ifølge Højesteret var Køge Kommune i sin gode ret til at fjerne hjælp til to ældre med henvisning til behov for besparelser. Det åbner for en ladeport af besparelser, mener EL og DF. Socialministeren afviser.
Køge-sagen kan få meget store konsekvenser, som hverken folk eller vi politikere kan overskue, lyder det fra Dansk Folkeparti.
Køge-sagen kan få meget store konsekvenser, som hverken folk eller vi politikere kan overskue, lyder det fra Dansk Folkeparti.Foto: Colourboks
Kasper Frandsen

Serviceniveauet er udtryk for lokalpolitiske prioriteter. Sådan er det i et land med lokalt selvstyre. Borgerne påvirker serviceniveauet ved at lade være med at stemme på de politikere, der vil sænke det.

Karen Hækkerup (S)
Social- og integrationsminister

Højesteret sagde i maj, at Køge Kommune var i sin gode ret til at reducere hjemmehjælpen til ældre med henvisning til et behov for besparelser.

Men det kan åbne en ladeport for nye kommunale besparelser på ældreområdet, mener Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Derfor havde de to partier stillet en række samrådsspørgsmål til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) om hendes vurdering af Køge-sagens konsekvenser for ældreområdet.

Dokumentation

Her er de tre samrådsspørgsmål:

Samrådsspørgsmålets ordlyd:
Ministeren bedes forholde sig til, om det er acceptabelt, at kommuner som led i spareøvelser reducerer borgeres hjemmehjælp, og om ministeren er enig i den dom, Højesteret har afsagt den 23. maj 2013 i den såkaldte Køge-sag?

Spørger: 
Karin Nødgaard (DF)

---

Samrådsspørgsmålets ordlyd:
Ministeren bedes redegøre for, hvilke konsekvenser højesteretsdommen vedrørende reduktion af hjemmehjælp i Køge Kommune fremover kan få for borgere i Danmark, der er visiteret til kommunal hjemmehjælp.

Spørger: 
Karin Nødgaard (DF)

--- 

Samrådsspørgsmålets ordlyd:
Ministeren bedes tilkendegive sin holdning til Højesterets dom af 23. maj 2013, hvor Højesteret stadfæster Landsrettens frikendelse af Køge Kommunes nedskæringer af hjemmehjælp til to borgere med henvisning til sparehensyn. Ministeren bedes tilkendegive sin vurdering af dommens konsekvenser for udmålingen af hjælp til borgerne i henhold til serviceloven, og om hun mener, at det gældende lovgrundlag er tilstrækkeligt til at sikre ældre borgeres ret til den nødvendige omsorg og pleje ud fra en individuel, konkret vurdering af borgerens behov?

Spørger: 
Finn Sørensen (EL)


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00