Her er kommunernes fire klimaopgaver ifølge Lars Aagaard

Mange fonde støtter lokale klimaprojekter, og især på fire punkter bør kommunerne spille ind i den nationale klimapolitik, lyder det fra klimaminister Lars Aagaard (M).

Kommunerne tager vigtige lokale kampe, når landspolitikernes klimaplaner skal føres ud i livet. Men de kan også med fordel føre egen klimapolitik - for eksempel når det gælder transport og parkeringsafgifter, mener Lars Aagaard (M). Arkivfoto fra Avedøreværket.<br>
Kommunerne tager vigtige lokale kampe, når landspolitikernes klimaplaner skal føres ud i livet. Men de kan også med fordel føre egen klimapolitik - for eksempel når det gælder transport og parkeringsafgifter, mener Lars Aagaard (M). Arkivfoto fra Avedøreværket.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Stil arealer til rådighed for vedvarende energi. Regulér lokal transport i en grønnere retning. Driv jeres egne institutioner på en bæredygtig måde. Og inddrag de lokale i klimapolitikken.

Sådan kan man opsummere budskaberne til kommunerne fra klimaminister Lars Aagaard, som mandag i sidste uge, var med til at åbne en klimakonference afholdt af landets kommuner, regioner, Realdania, Concito og den internationale storbyforening C40.

Man kunne have det synspunkt, at naturhensynene en gang imellem næsten står over det, mennesker skal indrette sig efter. Vi er nødt til at have en snak om, om det er holdbart på den lange bane

Frank Schmidt-Hansen (K)
Borgmester i Vejen Kommune og formand for KL's klimahandlingsudvalg

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00