Her er politikernes reaktion på Trøjborgs død

DOKUMENTATION: Flere politiske kollegaer viser deres medfølelse og mindes Jan Trøjborg, KL-formand og borgmester i Horsens, der søndag 6. maj døde under et cykelløb i Horsens
Jan Trøjborg (S) faldt om af et hjertetilfælde under et cykelløb. Han blev 56 år gammel.
Jan Trøjborg (S) faldt om af et hjertetilfælde under et cykelløb. Han blev 56 år gammel.Foto: KL.dk

Helle Thorning-Schmidt (S), Statsminister
”Det er med stor sorg, at jeg har modtaget den meget triste nyhed om Jan Trøjborgs alt for tidlige bortgang. Jan var en stærk og solid figur hos Socialdemokraterne gennem flere årtier. Som medlem af Folketinget, som minister og som borgmester.”

”At Jan blev formand for Kommunernes Landsforening var oplagt. Hans personlige og politiske integritet skabte med rette en stor respekt om ham.”

Lars Løkke Rasmussen (V), Formand, Venstre
”Det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om Jan Trøjborgs pludselige død. Jan var en dygtig og visionær politiker og en højt respekteret kollega, som har sat sit klare præg på dansk politik. Først som minister, siden som en meget dygtig borgmester for sin by, Horsens, og fra 2010 som formand for Kommunernes Landsforening (KL)."

Poul Nyrup Rasmussen (S), Formand for De Europæiske Socialdemokrater
"Han var en af de mest sjældne, helstøbte mennesker, jeg har kendt i politik. Han var bundsolid og en god kammerat, der aldrig nogensinde svigtede."

"Han havde så meget foran sig, og han havde allerede i sin unge alder opnået så store resultater. Så det gør mig meget, meget ondt, også for hans familie og hans børn. Det er en tragedie."

Mogens Lykketoft (S), Folketingets formand
"
Med stort talent var han i to omgange Nyrup-regeringens overbevisende ansigt i forhold til erhvervslivet - først som industriminister, så som erhvervsminister."

Frank Jensen (S), overborgmester i København
”Det er med dyb sorg, jeg har erfaret, at min nære ven og gode politiske kollega gennem tre årtier, Jan Trøjborg, er død. Jan og jeg har fulgtes fra ungdomspolitikken, ind i Folketinget, videre som unge ministre i halvfemsernes regeringer og senest over i kommunalpolitikken, hvor Jan indtil i dag har været en dygtig og vellidt formand for Kommunernes Landsforening."

Villy Søvndal (SF), udenrigsminster
"Med Jans alt for tidlige død mister vi en god kollega, en dygtig og kompetent leder for kommunerne og en stærk stemme for Socialdemokraterne."

Margrethe Vestager (R), økonomi- og indenrigsminister

”Jan var levende optaget af Danmarks udvikling. For menneskernes skyld. Han var professionel og arbejdede intenst for at gøre noget ved det samfund, han var en del af. Jeg kendte Jan godt og satte stor pris på ham. Både som kollega og samarbejdspartner. Vi var ministre sammen, og senest har vi haft et tæt og stærkt samarbejde, hvor Jan som kommunernes formand og jeg som kommunernes minister havde mange fælles opgaver. Med Jan Trøjborgs død har vi mistet en, der var midt i noget.”

Ole Sohn (SF), erhvervs- og vækstminister
"Jan Trøjborg var en dygtig, kompetent og engageret politiker. Han var omgærdet med stor respekt af alle. Mine tanker går til familien. Det er med dyb sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Jans pludselige død. Med ham har jeg mistet en god ven og politisk kollega, fra byrådet i Horsens til samarbejdet i Folketinget."

Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner
"Jan Trøjborg var en politiker af en ganske særlig støbning. Han tog sin mangeårige erfaring fra Christiansborg med sig til Horsens, hvor han som markant og engageret borgmester var med til at sætte byen på danmarkskortet. Jeg har sat stor pris på samarbejdet med Jan Trøjborg - ikke mindst i forbindelse med regional vækst og udvikling i Region Midtjylland. Men også som formand for KL vil jeg mindes ham som en dygtig politiker og dedikeret samarbejdspartner, der mødte politiske med- og modspillere med lydhørhed."

Hans Bang-Hansen (V), 1. viceborgmester, Horsens Kommune
”Jan Trøjborgs død er et ufatteligt tab for Horsens. Horsens har mistet en borgmester med et usædvanligst format. Jan Trøjborg var de store linjers borgmester, og derfor også de store resultaters borgmester. Jan Trøjborg var visionær og havde modet til at handle.”

”Som byrådsmedlemmer har vi mistet en borgmester, der repræsenterede alt det bedste i det samarbejdende folkestyre, der var plads til uenighed, men god tone og fairness var altid i højsædet. Derfor er Jan Trøjborgs død også på det personlige plan et stort tab."

Peter Sørensen (S), 2. viceborgmester, Horsens Kommune
"Det er et helt meningsløst og ubærligt tab, at Jan Trøjborg er død. Vi har mistet en fantastisk dygtig og stærk borgmester, som elskede vores kommune, og som arbejdede utrolig hårdt for borgernes bedste."

Mogen Jensen (S), gruppeformand for Socialdemokraterne
"En stjerne går bort, og en ny fødes. På denne sorgens dag, hvor vi helt uforståeligt og alt for tidligt har mistet Jan Trøjborg, ved jeg, at han i sin himmel jubler over, at Frankrig nu får en socialistisk præsident, der sammen med bl.a. Danmark kan være med til at gøre Europa dygtigere, grønnere og mere solidarisk på vejen mod vækst og arbejdspladser.
"

Lars Krarup (V), borgmester i Herning
"Jeg kendte Jan som en dygtig politiker, en god borgmesterkollega og et meget handlekraftigt og engageret menneske, som jeg har haft et fremragende samarbejde med. Ikke mindst i relation til Giro'en."

Jacob Bundsgaard Johansen (S), borgmester i Aarhus
”Borgmester Jan Trøjborgs død er dybt tragisk og rammer os med stor sorg og savn. Jan Trøjborg stod på toppen af sin politiske karriere, og det synes uforståeligt, at det kommunale Danmark på denne måde skal miste en af sine store skikkelser. Ved Jan Trøjborgs alt for tidligere død har jeg mistet en kær kollega, og mine tanker går især til hans familie. Æret være hans minde.”

Anker Boye (S), borgmester i Odense
”Vi har mistet en stor politiker og en god ven, Jan Trøjborg er død 56 år gammel. Æret være hans minde.”

0:000:00