Her er regeringens foreløbige bud på afbureaukratisering

OVERBLIK: Regeringen præsenterer tirsdag en samlet plan for afbureaukratisering. Det handler både om statslige puljer, sygefravær og regelforenkling. Få overblikket over de allerede offentliggjorte dele.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil den kommende tid præsentere seks delreformer, som samlet udgør en såkaldt sammenhængsreform. Tirsdag kommer første dryp med fokus på afbureaukratisering.
Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil den kommende tid præsentere seks delreformer, som samlet udgør en såkaldt sammenhængsreform. Tirsdag kommer første dryp med fokus på afbureaukratisering.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Den offentlige sektor skal køre længere på literen.

Det er budskabet fra regeringen, der tirsdag præsenterer den første del af sin længe bebudede sammenhængsreform – en samlet afbureaukratiseringsplan, der skal frigøre flere tusinde hænder i blandt andet ældreplejen og daginstitutioner.

Selv om den samlede plan endnu ikke er lagt frem, så er flere af de centrale elementer allerede sikret omtale i forskellige medier. Det drejer sig om regelforenkling i ældreplejen, en sanering af de mange statslige velfærdspuljer og nye forsøg med fri-folkeskoler.

Dokumentation

Regeringens sammenhængsreform

Regeringen har bebudet, at efteråret skal stå i sammenhængens tegn og lægger op til at præsentere en såkaldt sammenhængsrefom. I praksis består reformen af seks forskellige mindre reformer.

  1. Afbureaukratiseringsreform
  2. Digital service-reform med fokus på digitaliseringsparat lovgivning og tillid til offentlig datahåndtering
  3. Bedre hjælp til udsatte og borgere med fokus på at skabe en mere fokuseret og sammenhængende sagsbehandling
  4. Ledelses- og kompetencereform, som følger op på Ledelseskommissionens arbejde
  5. Sundhedsreform med fokus på overgangene mellem almen praksis, højt specialiseret behandling og lokale sundhedsstilbud
  6. Ungereform med fokus på unges frafald fra ungdomsuddannelser

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00