Hver tredje kommune tilbyder ikke fritidspas: Nu vil SF gribe ind

SF vil have Christiansborg til at sikre fritidspas i alle kommuner, så det ikke er postnummeret, der afgør, om udsatte unge kan komme ind i foreningslivet. Socialministeren ønsker ikke lovkrav på området.

Fritidspasset giver børn fra udsatte familier hjælp til at blive aktive i foreningslivet ved blandt andet at yde støtte til kontingent udstyr.
Fritidspasset giver børn fra udsatte familier hjælp til at blive aktive i foreningslivet ved blandt andet at yde støtte til kontingent udstyr.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

32 ud af landets 98 kommuner tilbyder ikke fritidspas, der giver børn og unge fra udsatte familier en genvej ind i foreningslivet. Det viser nye tal, som social-og ældreminister Astrid Krag (S) har givet i et svar til Folketinget.

"De her tal er bekymrende. Det skal ikke være postnummeret, der afgør, om børn af udsatte forældre kan få mulighed for at komme ind i foreninsfællesskaberne," siger Charlotte Broman Mølbæk, der idrætsordfører for SF.

Fritidspasset giver børn fra udsatte familier hjælp til at blive aktive i foreningslivet ved blandt andet at yde støtte til kontingent udstyr. Og det er så centralt et værktøj, at SF nu vil have Christiansborg til at gribe for at udbrede ordningen til hele landet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024