Jelved: Vi skal have flere borgmesterposter

KOMMUNALVALG: De Radikale skal repræsenteres i alle landets kommuner og regioner efter næste års kommunal- og regionsvalg. Det er meldingen fra gruppeformand Marianne Jelved, som også ønsker "en håndfuld" borgmesterposter.
Per Bang Thomsen

Det Radikale Venstre skal være mere synligt ude i landet efter næste års kommunal- og regionsvalg. Det er meldingen fra partiet, som nu går efter at få lokalpolitikere i alle landets 98 kommuner og fem regioner.

I dag sidder der radikale politikere i 53 kommuner og i alle landets regioner, bortset fra Bornholms Regionskommune. Men med resultatet fra folketingsvalget sidste år forventer partiet, at der vil være en såkaldt spillover-effekt på 50 procent rundt om i kommunerne og regionerne. Og det skal udnyttes, siger gruppeformand Marinanne Jelved.

"Valgkampen er nu blevet skudt i gang, og derfor skal vi vise vælgerne, at de kan have tillid til os på lokalt plan. Målet er, at vi skal repræsenteres i alle kommuner og regioner," siger Marianne Jelved, der samtidig ønsker "en håndfuld borgmestre" efter næste års valg.

Allerslev: Ingen SF-strategi
I dag har partiet kun en enkelt borgermesterpost. Det er Anna Mee Allerslev, som er borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.

Hverken Marianne Jelved eller Anna Mee Allerslev ønsker at sætte et specifikt tal på, hvor mange borgmesterposter De Radikale skal gå efter. Men ifølge den radikale københavnerborgmester er Holbæk en af de kommuner, som partiet gerne vil generobre. Den var radikal indtil kommunalvalget i 2009.

Valgkampen er nu blevet skudt i gang, og derfor skal vi vise vælgerne, at de kan have tillid til os på lokalt plan. Målet er, at vi skal repræsenteres i alle kommuner og regioner.

Marianne Jelved
Gruppeformand for De Radikale

"Vi går strategisk efter at styrke de områder, hvor vi har mulighed for at vinde en borgmester- eller rådmandspost,"* siger hun til Altinget.dk.

Anna Mee Allerslev understreger samtidig, at næste års valg i høj grad skal udkæmpes på lokale vilkår. Derfor er der ingen planer om, at partileder Margrethe Vestager skal på en stor danmarksturne i forbindelse med valget.

"Vi har tillid til de lokale mærkesager, og vi ønsker ikke at gentage SF's strategi fra 2009, hvor landspolitiske mærkesager og Villy Søvndal dominerede valget," siger hun.

*Første del af citatet er blevet ændret tirsdag den 18. september kl. 10:02 fra: "Vi går strategisk efter at få sat stærke personer i områder (...)" til "Vi går strategisk efter at styrke de områder (...)", da Anna Mee Allerslev følte sig fejlciteret i det første citat. Overfor Altinget.dk understreger hun, at De Radikale ikke vil udskifte de lokale kandidater, eftersom der ifølge partiet allerede er "stærke kræfter lokalt".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Jelved

Fhv. økonomiminister, kultur- og kirkeminister, MF 1987-22 og politisk leder (R), fhv. viceborgmester i Gundsø 1982-85
lærer (Hellerup Seminarium 1967), cand.pæd. i dansk (Danmarks Lærerhøjskole 1979)

0:000:00