KL afviser forslag om regionalt overherredømme i sundhedsvæsnet

Danske Regioner vil samle ansvaret for hele sundhedsvæsnet - herunder også det nære - hos regionerne. Det forslag hælder KL dog ned ad brættet. Her ser man sundhedsklyngerne som svaret på problemerne i overgangene mellem sektorerne.

Formanden for KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Sisse Marie Welling (SF), har svært ved at forestille sig det som en forbedring, hvis ansvaret for det nære sundhedsvæsen placeres i regionerne fremfor hos kommunerne, der også har ansvaret for ældreplejen.<br>
Formanden for KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Sisse Marie Welling (SF), har svært ved at forestille sig det som en forbedring, hvis ansvaret for det nære sundhedsvæsen placeres i regionerne fremfor hos kommunerne, der også har ansvaret for ældreplejen.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er igen lagt i kakkelovnen til nye kampe i den store debat om sundhedsvæsnets fremtidige struktur.

Da Danske Regioners formand Anders Kühnau Hansen (S) mandag talte til åbningen af Lægeforeningens årlige Lægedage i Bella Centeret, var det med et budskab, der ikke var til at overhøre i KL-huset flere kilometer væk.

Regionerne skal overtage det samlede myndighedsansvar for hele sundhedsvæsnet, og dermed også den geografisk decentrale del, som i dag er forankret i kommunerne, lød det.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024